About

Iza (Annelies-Isabelle Tanghe) bracht haar debuut ‘Picture of you’ uit in 2010. De singles ‘Tell you in a song’, ‘Sunshine’ en ‘Friendly Fire’ passeerden regelmatig op de radio. In 2012 loste ze elke maand een nummer uit het nieuwe album in een uitgeklede live- versie. Die bracht ze online en verpakt in Silent Sessions, waarbij elk nummer een eigen bestemming kreeg in de stad.
Die 12 nummers krijgen ook een plaats op de tracklist van de nieuwe plaat ‘Fountain in the City’.

“Ik heb het gevoel dat ik op een kruispunt sta en moet beslissen of ik me in het voorbijrazende verkeer werp of toch maar een zijstraat insla.” Iza (Annelies-Isabelle Tanghe) ziet de dertig naderen, en dat doet iets met een mens. “Het doet je nadenken over de keuzes die je hebt gemaakt, over wat je eigenlijk al met je leven hebt gedaan.”

Meteen een dankbaar onderwerp voor een singersongwriter die de vragen waarmee ze worstelt probeert te begrijpen door ze te verwerken in een nummer. “Ik ben muziek beginnen maken omdat ik niet goed kan praten over wat ik voel. Als ik een liedje schrijf, begrijp ik mezelf beter.” En dat geldt ook voor wie goed naar haar tweede album ‘Fountain in the City’ luistert. In twaalf songs, die je nog het best kan omschrijven als sprankelende poelen van rust in het centrum van een jachtige metropool, legt Iza haar hart en ziel aan je voeten. Oprechte en speelse nummers over de liefde en het leven, hoop en vertwijfeling, maar even goed over mislukte verbouwingen en kinderen maken. Iza observeert de wereld rondom zich met een kritische blik. Een wereld waarin mensen alles hebben, maar toch niet gelukkig zijn. Een wereld die zichzelf kapot maakt en die alleen maar aan zichzelf denkt. Dat resulteert in nummers als ‘My People’, ‘Snowy Mountaintops’ en ‘Spoiled’, die je even doen stilstaan en nadenken.

Van een moeilijke tweede plaat was er na haar debuut ‘Picture of You’ uit 2010 geen sprake. “’Fountain in the City’ sluit nog meer aan bij wat ik wil doen. Ik zie dit album als een nieuwe kans.” Bovendien koos Iza resoluut voor een groepsgeluid, wat resulteert in rijke songs waar tegelijk geen noot te veel op staat.

Iza kan dan ook rekenen op een schare ijzersterke muzikanten, onder wie Arnout Hellofs (Hooverphonic) op drums en François Verrue (Axelle Red) op bas. Sam Janssens nam de productie voor zijn rekening, Jimmy Van Rietvelde verzorgde de mix. Zelf verdiende Iza haar sporen als zangeres bij Anton Walgrave, Milow, Allan Muller, en Aroma Di Amore, en is ze regelmatig te gast bij de VRT Big Band. Op ‘Fountain in the City’ legt Iza al haar emotie in haar stem, waardoor ze laveert tussen subtiel en rauw, scherp en zacht, en je niet anders kan dan je laten meedrijven. Als een blaadje in een fontein in de stad.

‘Fountain in the City’ verschijnt in maart 2013 op Sugarbeat, het label van Anton Walgrave. ‘Snowy Mountaintops’ is de eerste single.

...On nage en plein dans une indie pop aux relents folk, certains avancent Suzanne Vega ou Feist, pourquoi pas, mais Iza nous paraît pourtant moins lisse que ces deux brillantes singer-songwriters, il y a du Cat Power dans son approche… Annelies with her high-pitched voice prend des coloris Janis Joplin/ Bonnie Raitt… (http://concerts-review.over-blog.com – Le Blog des critiques de concerts)

Tanghe heeft een warme, prachtige stem die niet al te veel opsmuk nodig heeft. (cutting edge)

Een zangeres-pianiste met een uitzonderlijk mooie stem.” Humo’s Rock Rally 2006

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s